Moppenleverancier.nl

Lach iedere dag!

8 tips voor eindgebruikers

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
  1. Reboot!

    Voordat je ook maar iemand gaat bellen dat iets op, in of aan je PC of laptop het niet doet, moet je altijd eerst herstarten. Iets wat je Systeembeheerder “Rebooten” noemt. Bel hem/haar nooit voordat je dit hebt geprobeerd.
  2. Niet Liegen!

    Systeembeheerders weten dat je liegt. Als er geen rook of rare geluiden uit de kast van je PC komen, heb je het zelf gedaan, en dat weet je donders goed (of je hebt niet opgelet, maar het blijft je eigen schuld).

    Vergeet ook niet dat Systeembeheerders ongetwijfeld meer over jou en je PC (en je huisdieren, echtgenoten, maitresses, jeugdzonden, etc) weten dan je ooit voor mogelijk zou kunnen houden. Beledig hun intelligentie niet door te liegen, en wordt eens volwassen.

  3. Stop de stekker er in!

    De term die populair werd door reclame van IBM staat niet voor niets op nummer 3 van deze lijst. Als iets niet werkt, dan is de kans groot dat de stekker er niet of niet goed in zit. Dit geldt voor alle mogelijke aansluitingen, en niet alleen voor die ene in het stopkontakt in de muur.
  4. Wat is er veranderd?

    Als er een probleem met software is, dan is er iets veranderd. Dat kan iets heel kleins zijn, zoals een upgrade van je hardware, een nieuwe versie van MSN of acrobat, of een installatie van een nieuw softwarepakket. Vergeet dit nooit te melden als je met een dergelijk probleem bij je systeembeheerder komt.

  5. Noteer de EXACTE foutmelding

    Als je je systeembeheerder belt, zorg dan dat je de juiste foutmelding doorgeeft, anders moet hij/zij door de jungle van mogelijke foutmeldingen heen ploegen om je te kunnen helpen. En net als in het ziekenhuis is een juiste diagnose het meest belangrijk voor een goede genezing. Bij een foute behandeling kan ook deze patient overlijden, en moet je nog langer wachten voordat je weer kunt werken.
  6. Als het niet levensbedreigend is, gebruik e-mail.

    We weten dat je soms een deadline hebt, en we hebben begrip voor de druk van iemand die over je schouder meekijkt tot je klaar bent. Bel ons gerust in zo’n geval, want we helpen graag.

    Echter, als het niet levensbedreigend is, en het niet absoluut onmisbaar is voor je dagelijkse werkzaamheden, stuur dan een mailtje. Vooral als het iets nieuws is, en je hebt het nog nooit eerder gezien. We kijken er naar, en bestuderen het en verhelpen het. Het is een Win-Win-situatie.
  7. Vraag het aan je buren

    Kun je niet bij je mail, of niet op het netwerk? Vraag of je naaste collega’s hetzelfde probleem hebben.
    Als het al een tijdje duurt, dan weten we het ongetwijfeld al, en hebben je buren al gebeld.
    Het is niet nodig om het nog een keer aan ons te melden. Ben je de enige, begin dan alle bovenstaande tips af te lopen voordat je ons gaat bellen. Het probleem zit ongetwijfeld in #1, #3 of #4. Zo niet, lees dan nogmaals #2 voordat je ons gaat bellen.
  8. Dreigen helpt niet, en het gaat ook niet sneller

    Je wil niet weten wat we allemaal te horen krijgen als er stront aan de knikker is. We zijn er mee bezig, en je bent niet bij machte ook maar een voorstelling te maken hoe we te werk zouden moeten gaan. Doe dat dan ook niet, en laat ons het probleem verhelpen.

    Dreigen met de baas helpt niet, want die heeft ook de juiste kennis niet in handen, en zal het proces van probleemoplossing hooguit nog verder vertragen.

    Als het niet kritiek is voor het bedrijf, en we hebben belangrijkere dingen te doen, dan zul je gewoon op je beurt moeten wachten. We weten dat je belangrijk bent, en dat het feit dat je naar een andere printer in het gebouw zult moeten lopen lastig is, maar met dreigen of veelvuldig lastigvallen kom je gewoon weer onderaan ons toch al veel te lange lijstje met...