Moppenleverancier.nl

Lach iedere dag!

Natuur(verschijnselen) moppen

Voor het eerst jagen

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief

Een man, Herman, en zijn vriend Gert gaan op jacht. Dit is de eerste keer dat Gert gaat jagen, dus hij doet alles wat Herman ook doet.

Als Herman een kleine kudde herten ziet, zegt hij tegen Gert dat hij precies daar moet blijven staan en stil moet zijn!

Na enkele minuten hoort Herman een luide gil. Hij rent terug en vraagt Gert wat er was gebeurd.

Lees meer...

Het is herfst in het indianen reservaat...

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Het is herfst en de indianen van een reservaat vragen hun opperhoofd of de komende winter volgens hem koud of zacht zal worden. Aangezien hij een modern opperhoofd is heeft hij nooit de oude voorvaderlijke geheimen geërfd. Hij kijkt naar de lucht en bedenkt vervolgens met een natte vinger in de lucht dat de winter wel eens koud zou kunnen worden en raadt aan al het hout te verzamelen dat voorhanden is.

Onzeker van zijn zaak loopt hij - om straks niet af te zullen gaan - stiekem naar een telefooncel en belt het weerkundige instituut. "Nou," zegt de lokale weerman, "het wordt een heel koude winter". Het opperhoofd loopt terug naar zijn stam en raadt aan om nog veel meer hout in te slaan.

Een maand later belt de indiaan nog een keer. De weerman: "Ja hoor, ik denk dat de winter zelfs een van de koudste gaat worden". "Hoe kun je zo zeker zijn?" vraagt het opperhoofd. "Nou," zegt de weerman, "de indianen sprokkelen momenteel hout als gekken!"

Wat is het snelste op aarde?

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief

Drie mannen discussiëren samen over wat het snelste is op aarde. Zegt de eerste: "Volgens mij is de bliksem het snelste op de wereld. Want je ziet ziet hem al voordat je de donder hoort."

"Welnee," zegt de tweede, "het licht is sneller. Want als je de schakelaar indrukt brandt het licht direct."

Lees meer...

Tijdens de watersnoodramp van 1953

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Een Zeeuwse boerenfamilie, bestaande uit pa, ma en vier kinderen vluchten tijdens de watersnoodramp het dak van de boerderij op om veilig te zijn voor het water. Ze zitten daar zo'n drie uur te kijken naar kadavers, tuinmeubelen en alles wat er als gevolg van de  overstroming zoal voorbij drijft. Op een gegeven moment drijft er een alpino petje voorbij (Een alpino petje is een zwart petje met een raar plukje er op).

Als het petje de schuur bijna voorbij is gedreven, draait dat petje om en drijft vervolgens tegen de stroom in terug. Vervolgens draait het bij de woning weer om, om weer mee te drijven met de stroom mee. Aan het eind echter van de schuur gaat draait het petje weer om en drijft weer tegen de stroom in terug.

Dit tafereel gaat tot ieders verbazing nog een half uur door, tot vader zijn nieuwsgierigheid niet meer kan bedwingen en aan moeder vraagt wat dit in godsnaam kan zijn. Moeder weet het niet en drie van de kinderen ook niet, totdat het jongste ventje plotseling zegt: "Het is opa!"

"Opa? Opa? Hoezo Opa?" roept vader uit.

"Nou", zegt het ventje, "Opa zei gisteren: Weer of geen weer, morgen maai ik de tuin!"